http://www.beszed.hu
[ ? ] Cimkék megjelenítése: ABCDEFGHIJKLMNOPRSTVZéíó
Kattintson a fenti ABC betűire a cimkék megjelenítéséhez. A portálunkon megjelenő minden terméket legfeljebb 5 oldalunk tematikájával összefüggő cimkébe soroltuk, amelyek segítenek a termékek szakmai pozicionálásában. A baloldali kategóriarendszert segítségével általános szempontok alapján böngészheti termékeinket.
könyvkereső
 

DIFER fejlődési mutató

 - Nagy József, Mozaik Oktatási Stúdió, Szeged,
A könyv cimkéi: vizsgálat, teszt, terápia, pedagógia, oktatás, nevelés, készségfejlesztés, képességfejlesztés, részképességek, fejlődés, fejlődési zavar,
A könyv értéke:
Könyv ismertető:

A DIFER (Diagnosztikus Fejlődésvizsgáló Rendszer) az első magyar képességfejlesztő pedagógiai programcsomag.
Ismeretes, hogy az első tanévek eredményei döntően meghatározzák a tanulók jövőjét. Az elsõ évfolyamokon elsajátítandó alapkészségek eredményessége nagymértékben az úgynevezett kritikus elemi készségek fejlettségétől függ.
Az íráskészség elsajátításának első feltételét, kritikus elemi készségét az úgynevezett írásmozgás-koordináció fejlettsége, az olvasási készségét a beszédhallgatás fejlettsége határozza meg. A nyelvileg közölt információk vételének egyik alapvető feltétele a relációszókincs fejlettsége, a matematikatanításé az elemi számolási készség fejlettsége, a tudásszerzés, a tanulás kritikus feltétele pedig többek között a tapasztalati következtetés és a tapasztalati összefüggéskezelés képességének fejlettsége. Az eredményes iskolakezdés döntő feltétele a szocialitás (az elemi szociális motívumok és készségek) fejlettsége. A kutatások megvalósulásától függően később néhány további kritikus feltétel tesztje fog kapcsolódni a programcsomaghoz (ilyen például a manipulatív rendszerező képesség, vagyis a Piaget-féle osztályok és viszonyok logikájának szenzomotoros szintje, vagy az úgynevezett elsajátítási (mastery) motívum fejlettsége, a fizikum fejlettsége).


ár: 300 Ft
Mennyiség: db

Eddigi vélemények a könyvről:

nem írt még senki véleményt a könyvről

↓ hirdetés ↓
impresszum | adatvédelmi szabályzat | írjon nekünk | partnereink |